Header image 
itm online 


Instructiuni

Instructructiuni de utilizare a aplicatiei ITM online pentru depunerea declaratiilor fiscale lunare si a declaratiei inventar.

Introducere:
Aplicatia ITM Online este un portal ce ofera angajatorilor posibilitatea sa depuna declaratiile fiscale lunare si declaratia inventar prin intermediul Internetului folosind un browser WEB: Mozilla Firefox (recomandat de autorul aplicatiei), Internet Explorer (versiune minima: 5.5), Netscape, Konqueror, Opera sau altele.

Modalitatea de accesare:
Fiecare angajator care a solicitat de la ITM parola de acces la portal, a primit un email de confirmare pe o adresa de email inregistrata in baza noastra de date din īmputernicirea semnata si stampilata de reprezentantul legal al angajatorului, adresa de email care trebuie sa fie valida. Odata cu accesarea acelui link se realizeaza activarea contului aferent angajatorului. Intrarea pe acest cont se face folosind userul si parola date de ITM pe hartie plic sigilata, accesand adresa web http://declaratii.inspectiamuncii.ro.
Odata intrat pe acest site, utilizatorului ii este prezentat un certificat electronic. Pentru a continua procesul de autentificare, utilizatorul trebuie sa accepte folosirea acestui certificat, eventual il poate instala pe calculatorul propriu, daca doreste acest lucru.

Modulele aplicatiei:

  • Date identificare
  • Declaratia inventar
  • Declaratii lunare

Aceste module servesc utilizatorul in depunerea declaratiilor. Accesarea lor se face folosind meniul vertical din stanga paginii. In procesul de completarea a formularelor, utilizatorul va trebui sa foloseasca cat mai putin tasta F5 (refresh) si tastele Inainte/Inapoi (Forward/Back) ale browserului.

Date identificare:
Acest modul permite vizualizarea si modificarea datelor de identificare ale angajatorului. Acest lucru este posibil numai cu confirmare pe email. Īn acest fel, noile date de contact vor fi validate si salvate numai dupa accesarea link-ului primit pe adresa de email curenta a angajatorului. Pentru a realiza cu succes modificarea datelor de contact utilizatorul va trebui sa completeze cel putin campurile marcate ca obligatorii.

Declaratia inventar:
Modulul permite completarea formularului aferent declaratiei inventar. Datele introduse in acest formular pot fi salvate, modificate sau chiar sterse ulterior pana la momentul inchiderii declaratiei. Dupa ce utilizatorul a verificat cu foarte mare atentie datele introduse, (in conditiile in care declaratia inventar se depune o singura data) va apasa pe "Inchid" pentru a incheia procesul de completare.
Dupa īnchiderea declaratiei inventar, se aloca acesteia un numar de īnregistrare iar data inchiderii devine data depunerii. Acesta este momentul īn care utilizatorul poate apasa "Listare" pentru a genera formatul PDF al declaratiei, format care poate fi printat si/sau salvat. (Declaratia astfel generata in format PDF va trebui printata in doua exemplare, semnate si stampilate, unul pentru a fi trimis la ITM cu confirmare de primire)

Declaratii lunare:
Modulul permite completarea formularelor aferente declaratiilor lunare. Pentru fiecare luna incepānd cu ianuarie pana la luna curenta utilizatorul are posibilitatea sa completeze cate un formular pentru fiecare declaratie fiscala initiala. Datele astfel introduse in acest formular pot fi salvate, modificate sau chiar sterse ulterior pana la momentul inchiderii declaratiei. Dupa ce utilizatorul a verificat cu foarte mare atentie datele introduse, va apasa pe "Inchid" pentru a īncheia procesul de completare.
Dupa inchiderea declaratiei fiscale, se aloca acesteia un numar de inregistrare iar data inchiderii devine data depunerii. Acesta este momentul in care utilizatorul poate apasa "Listare" pentru a genera formatul PDF al declaratiei, format care poate fi printat si/sau salvat. (Declaratia astfel generata in format PDF va trebui printata in doua exemplare, semnate ai atampilate, unul pentru a fi trimis la ITM cu confirmare de primire)
Daca declaratia initiala contine date incorecte, angajatorul poate depune o declaratie rectificativa folosind aceeasi modalitate. Odata inchisa declaratia rectificativa, declaratiile depuse anterior aferentei unei luni nu mai pot fi printate.

Informatii:

  • Listarea īn format PDF nu se poate face decat numai dupa īnchiderea declaratiilor.
  • Se poate lista numai ultima declaratie īnchisa aferenta unei luni.
  • Dupa īnchidere, declaratia nu mai poate fi editata sau stearsa.
  • Pentru vizualizarea declaratiilor īn format PDF aveti nevoie de aplicatia Adobe Reader.

Inspecia Muncii


 
       
Drepturi de proprietate (copyright): Inspectia Muncii.

Dowload Adobe Reader